TALÁLOK-E KÖRNYEZETBARÁT SZEMÜVEGET, AMI JÓL IS ÁLL?


A monitor előtt eltöltött órák igazolták, hogy a látásom nem tökéletes. Elsőként a folyamatos hunyorgáskényszer tűnt fel, majd a rendszeres fejfájás végképp gyanút keltett bennem, hogy szemészhez kell fordulnom.

A diagnózis egyértelmű: asztigmia, azaz “cilinderes szem”. Ez annyit jelent, hogy a szemem nem egy, hanem két pontban fókuszál, így a látásom életlen.

Kétségbe nem estem mert állítólag a lakosság egyharmadának van ilyen szembetegsége, azonban ott találtam magam a dilemmával szemben: milyen szemüveget válasszak magamnak?


környezetbarát szemüveg

Ez azért is nehéz döntés számomra mert egy éve megfogadtam, hogy összegtől függetlenül minden költésem során figyelembe veszem a környezeti szempontokat.

Ebből következik, hogy olyan szemüvegkeretet kell találnom, amely megfelel a hulladékmentesség feltételeinek.

Tehát meg kell vizsgálnom az anyagát, gyártási technológiát, tartósságát, javítható-e, származási helyét (magyarok előnyben) .

De vajon találok-e olyan szemüvegkeretet, ami környezetbarát és még jól is áll nekem?

Megosztom veletek, mire jutottam, hogy nektek is könnyebb lehessen a döntés, ha épp szemüveg vásárlása előtt álltok.

Tipton

www.tiptonbudapest.com


foto: www.instagram/tiptonshowroom

Az egykor Amerikában élő magyar származású Tipton Zakariás nem talált olyan napszemüveget, ami tetszett volna neki, ezért végül készített magának egyet apja bakelitlemezeiből.

A szemüvegkeretek 2001 óta itthon készülnek kézzel, cellulóz-acetát (természetes alapú, prémium minőségű olasz műanyagfajta) és vinyl lemez kombinációjából.

A különleges sajtolási eljárásnak köszönhetően élettartama akár duplája is lehet az átlagos 5-8 évvel szemben.

Nemrég mutatták be az új kollekciójukat, amit Nesspreso kapszulák újrahasznostásával készítenek.

90.000 ft-tól.

Thinwood

www.thinwood.hu