KINEK, MILYEN KÖRNYEZETBARÁT AJÁNDÉKOT ADJ?


Hmmmm. Fahéj,mandarin, mézeskalács illata. Gőzölgő forralt bor és puncs, ünnepi vásárok és dekorációk mindenütt.

Bármerre mész, karácsonyi dalokat hallasz. Látod magad előtt a meghitten körbeült étkezőasztalt, a sok kedves, boldog mosolyt, és belőled is nyugalom és szeretet árad! Talán énekled is magadban: “The most wonderful time of the year…”


foto + grafika: clicksaregood

Aztán eltelik pár másodperc, és máris éles váltásként azt érzed, hogy nem hiszed el, hogy idén is eljött ez az őrület, és sikítófrászban törsz ki. Pedig mennyivel jobb az a kép, ami valahol mindenkiben benne él a karácsonyról és a karácsonyi készülődésről. Ehelyett az egészet egy horrorisztikus borzalommá változtattuk valahogy. Mindenkinek gyomorgörcse van, hogy mit főzzön és kinek mit vegyen. Hajlamosak vagyunk azt a kényszert érezni, hogy mindenképpen nagyot kell szólnia az ajándéknak, vagy esetleg olyan szempontokat veszünk figyelembe, hogy előző évben kitől mit kaptunk, és abból milyen családi kalamajka volt, vagy beindul a versenyszellem bennünk, hogy idén nekem kell a legilyenebb/olyanabb ajándékot adnom, mert tavaly xy ezt vagy azt adta. Belekényszerítjük magunkat valamibe, ami igazából senkinek sem jó.

Mit szólnál, ha idén élményeket, közösen eltöltött időt ajándékoznál szeretteidnek?

Egész évben rohanás van, hajszoljuk magunkat, és itt ez a csodálatos ünnep, ami arról kellene, hogy szóljon, hogy lelassulunk, és élvezzük egymás társaságát, és ha ragaszkodunk az ajándékozáshoz, akkor adjunk olyat, ami valóban hasznos, amire valóban szüksége van a másiknak. Ami maradandó. Egy élmény. Mozi vagy színház jegy, múzeum belépő, kirándulás, jóga óra, masszázs vagy workshop. Egész éves állatkerti belépő gyerekeknek. Közös, meghitt vacsora kettesben a pároddal, egy kávé és egy finom sütemény a barátnőddel, egy jó kis borkóstoló vagy valami jópofa “szakkör” vagy tanfolyam a tesóddal.

Ha mindenképpen ahhoz ragaszkodsz, hogy valami tárgyat ajándékozz, akkor pedig azt tudom javasolni, hogy vásárolj valami kézzel készítettet, vagy még jobb, készíts valamit saját kezűleg Ha tudsz kötni, akkor köss egy sálat, vagy sapkát, és készíts hozzá valami kedves ajándék cédulát (szintén saját kezűleg). Ha finomakat sütsz, akkor kedveskedhetsz keksszel vagy más finomsággal, egy szép tálcán, vagy dobozban (a bolha piacokon kincseket lehet találni).

Ha a fentiek közül vagy valami hasonlót választasz, akkor az sem utolsó szempont (és nem is véletlen), hogy ezek csomagolásmentes ajándékok.

Természetesen a lista korántsem teljes.

Összegyűjtöttem nektek még pár környezetbarát és egyben nagyon menő

ajándékötletet:

 

SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ ÉKSZER A PÁRODNAK

Készíts a párodnak ékszert a saját két kezeddel! Ennél egyedibb és őszintébb ajándékot

nehezen tudok elképzelni. És ne félj, hogy nem fog menni, A PONT GALÉRIÁBAN segítenek a lányok!

 

MACSKÁS BARÁTAIDNAK CICA FELVIGYÁZÁS

Azt tudd, hogy egy cicagazdinak, ha el akar utazni pár napra, akkor mindig fejfájást okoz, hogy mi tévő legyen az otthon maradó macskájával. De ezentúl már nem kell aggódnia, hisz összeállt a LOCALCAT nevű csapat, akik gondoskodnak a macsekről a saját otthonában, amíg a gazdi nincs otthon! Sőt, lehet venni tőlük 3 és 5 alkalmas bérletet, amit a fa alá tudsz tenni.

 

KUTYÁS BARÁTAIDNAK KUTYAFOTÓZÁS

Sok családban a kutya hasonlóan fontos szerepet kap mint akár egy gyerek. Gyerekfotózáshoz hasonlóan létezik már műtermi kutyafotózás is! A VAUVAU

profi stábja akár két óra alatt elkészíti a gazdi szívét melengető fotósorozatot.

 

DIVATKEDVELŐ BARÁTNŐNEK VINTAGE RUHA

A vintage ruha nem simán használt ruha (már így önmagában is nagyon öko lenne, hiszen újrahasználódik), hanem jellemzően a ruhagyártásnak abból a korszakából származik, amikor még sokat adtak a minőségre és nyoma sem volt még a fast-fashionnek. A WEDNESDAYSTORE ilyen menő ruhákat kínál neked, ráadásul minden egyes darab egyedi, úgyhogy ha valamelyik darab megtetszik gyorsan csapj le rá, mielőtt elviszik az orrod elől.

 

KÁVÉFÜGGŐ KOLLÉGÁDNAK KEEP CUP

A zero waste életmód alapja, hogy kerüljük az egyszerhasználható dolgokat. Ilyen például az eldobható kávéspohár. Lepd meg a koffeinimádót egy KEEP CUP-al és így legalább kevesebb hulladékot fog termelni.

 

GYÚRÓS HAVERNAK FÉM PROTEIN SHAKER

Edzőtermek állandó kellékei azok a csúnya (ráadásul műanyag!) shakerek, amivel edzés után összerázzák a fehérjeport a bedurrantot izomzatú srácok. Hekkeljétek meg a termet egy ROZSDAMENTES ACÉL SHAKER-el, hátha divatot teremt vele az edzésen és többen lecserélik a műanyagot acélra és így már tesznek is egy kis lépést a műanyagmentes élet felé.

 

KISGYEREKNEK FAJÁTÉK

Ha nem csak a kisgyekőcnek, de a szüleinek is jót akarsz karácsonyra, hanyagold az elemes zenélős-dallamos játékokat. A BIGJIGS-nél szuper fából készült fejlesztő játékokat lehet kapni. Hidd el, ez az ajándék, ki fog tűnni a gyerekszoba műanyagjáték-tengeréből.

 

PIACRAJÁRÓ ISMERŐSNEK NAGYMÉRETŰ VÁSZONZSÁK

Vászonzsákot sok helyen lehet kapni, de igazán nagyméretűt - amibe belefér az egész piaci bevásárlás -, csak egyet ismerek és azt a PRINTA árulja. Ebben a boltban amúgy is érdemes körbenézni, hisz a környezettudatos fogyasztók egyik szent helye.

 

És amúgy te minek örülnél a leginkább?

#DIY #minimalizmus #tudatos #hulladékmentes #zerowaste

LEGUTÓBBI CIKKEK:
el Book Mockup.png

57 HÁZI KÉSZÍTÉSŰ
SZÉPSÉGÁPOLÓ
AZ ÁRTATLAN SZÉPSÉGÉRT

brigi02kv.png