INTIM KEHELY: KÖRNYEZETVÉDELEM HAVONTA


Igaz, havonta csak egyszer, és csak pár napig, de rengeteg felesleges plusz szemetet termelünk mi nők a menstruációs időszak alatt.

Fák millióit vágják ki, hogy menstruációs eszközöket készítsenek belőle, majd a gyártás és fehérítés során dioxinnal szennyezik a környezetet. A végeredmény pedig az, hogy évente 45 milliárd betét és tampon kerül a kukába. Elképzelni is szörnyű mekkora mennyiségű szemetet jelent ez.

Szerencsére itt is van alternatív megoldás, ami amellett, hogy környezetbarát, még neked is sok szempontból jobb.


Hallottál már az Intim kehelyről?

Egy harang alakú, rugalmas, latexmentes, általában orvosi szilikonból készült, a szívárvány minden színében kapható kis kehely, ami a hüvelybe helyezve gyűjti össze a menstruációs folyadékot. Sterilizálható és nem tapadnak meg rajta a kórokozók, így használata kényelmes, egyszerű és biztonságos.

Miért jobb, mint a tampon?

Sokan nem tudják, hogy a tampon használata bizonyos betegségek kialakulásával összefügg.

A tampon tulajdonképpen szivacsként működik, és összegyűjti a menstruációs vért. Nem hiába ajánlott 3-6 óránként cserélni, hiszen amint megtelik, átfolyik rajta a többi folyadék. Ráadásul ha túl sokáig van fent, akkor komoly fertőzésveszélyt is jelenthet.

Az intimkehely előnyei:

1. Semmilyen allergiás reakciót nem vált ki.

Mivel egyáltalán nincs benne semmiféle vegyi anyag, és nem lógnak ki belőle vattaszálak, a kórokozók sem tapadnak meg rajta. Kevésbé irritálja a hüvely nyálkahártyáját - mind a felhelyezés, mind az eltávolítás esetében- mint a tampon.

2. A tamponhoz képest háromszoros mennyiségű vért képes tárolni.

És mivel a vér nem érintkezik oxigénnel, azaz nem indul bomlásnak, akár 8-12 óra is eltelhet egy-egy ürítés között.

3. Bármilyen fizikai aktivitás közben viselhető.

Legyen az úszás, jóga vagy egy kimerítő kardió edzés. Pontosan illeszkedik a hüvely falához, így nem szivárog. Éjszaka is nyugodtan használhatod.

4. Csökkentheted a vegyi anyagokat a szervezetedben

A tamponok többsége pamutból, műselyemből és szintetikus anyagból készül. A műselyem a gyártási folyamat melléktermékeként dioxint tartalmaz, ami nagy mennyiségben rákkeltő, gyengíti az immunrendszert és a termékenységet.

5. Több jótékony baktérium marad a hüvelyben

A tampon nedvszívó hatása miatt nem csak a menstruációs vért szívja fel, hanem könnyen kiszáríthatja a hüvelyt, ami befolyásolhatja a természetes baktériumflórát. Az ilyenkor megváltozó belső pH-érték növelheti a fertőzések és a gombás betegségek kialakulását. Ezzel szemben az intimkehely, mivel összegyűjti a hüvelyváladékot, és nem magába szívja, jobban kíméli a hüvelyflórát is.