A PÁRIZSI KLÍMAEGYEZMÉNY 5 PONTBANSokat hallani mostanában, hogy Párizsban az ENSZ 21. kímakonferenciáján 195 ország összefogásával történelmi megállapodás született az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséről, habár kevesen ismerjük annak tartalmát. Összeírtam pár pontban, hogy mit tartalmaz a szerződés.

Az egyezmény főbb pontjai:

1. Az aláíró kormányok vállalták, hogy a lehető legrövidebb időn belül oly mértékben csökkentik az emberi tevékenység okozta kibocsájtásokat, hogy azt az erdők és óceánok még képesek legyenek feldolgozni.

2. A megállapodás szerint törekedni kell arra, hogy 2050-ig a globális átlaghőmérséklet az iparosodás előtti értékhez képest 2 Celsius fok alá kerüljön.

3. A megállapodás nem ír elő szankciókat a vállalásukat nem teljesítő országokkal szemben, ugyanakkor átláthatósági szabályokkal ösztönzi őket az ígéretük betartására.

4. Előzetes megállapodás szerint a fejlett országok 100 milliárd dollárt ajánlottak fel "klímafinanszírozásra" a fejlődő országok részére

5. Az országok elismerik a globális felmelegedéssel összefüggésbe hozható természeti károkat. Ennek a pontnak nyilvánvalóan a kisebb szigetországok és mélyalföldi országok a kedvezményezettjei.

#fenntartható #felmelegedés #klíma #környezet

LEGUTÓBBI CIKKEK:
el Book Mockup.png

57 HÁZI KÉSZÍTÉSŰ
SZÉPSÉGÁPOLÓ
AZ ÁRTATLAN SZÉPSÉGÉRT

brigi02kv.png