12 EGYSZERŰ TIPP A MŰANYAGMENTES JÚLIUSHOZ

Pár nappal ezelőtt a Parlament elfogadta az egyszerhasználatos műanyagok betiltásáról szóló javaslatot. Ez már csak azért is nagyon jó hír, mert ezeket a termékeket nagyjából 5 másodperc alatt gyártják le, 5 percig használjuk őket, majd közel 500 év alatt "bomlanak le" - tulajdonképpen csak apró darabokra hullanak szét, és ugyanúgy szennyezik tovább a környezetet.

A műanyagmentes július egy remek alkalom arra, hogy kicsit ismerkedjünk egy olyan életmóddal, amiben kevesebb műanyagot használunk. Magától értetődő, hogy semmi sem fog változni, ha semmi sem változik. Teljesen kiiktatni képtelenség lenne, de egyáltalán nem ez a cél. Segítségként itt van pár egyszerű ötlet, ami könnyen kivitelezhető.

1. Használj kulacsot, hogy elkerüld a PET palackokat.

2. Vendéglátóhelyeken előre jelezd, hogy köszönöd, de semmiképp nem kérsz szívószálat az italodba.

3. Nylonzacskó helyett legyen nálad vászonzsák a bevásárlásoknál.

4. Jégkrém helyett kérj fagyit.

5. Tudtad, hogy a rágógumi is műanyag? Bizony! Az alapanyaga a kőolajból származó poliizobutilén. Ha mindenképp szeretnél rágózni, akkor válassz inkább természetes alapanyagból készült rágót, amit bioboltban vagy környezettudatos webshopokban megtalálsz.

6. Elfogyott a sminklemosód vagy a tonikod? Próbáld ki helyette a virágvizeket. Mind lemosáshoz, mind tonizáláshoz tökéletes! Mosható arctisztító koronggal abszolút környezettudatos.

7. Új fogkefére van szükséged? Válassz fából vagy bambuszból készültet. Ha kalandvágyó vagy, akkor pedig a fogkrémestubust is lecseréleheted.

8. Folyékony szappan helyett válassz pálmaolajmentes natúrszappant.

9. Próbáltad már a szilárd sampont?

10. A luffa szivacs tökéletesen helyettesíti a műanyag mosogatószivacsokat.

11. Ha ruhára, vagy törölközőre van szükséged, akkor válassz olyat, ami természetes anyagokból készül, és nem műszálas, mikroszálas.

12. A kémiai fényvédőket használó naptej helyett válaszd a fizikai fényvédőket tartalmazó verziókat. Vagy készítsd el magad.

Ha hasznosnak találtad a tippeket, akkor kérlek osszd meg másokkal is. Ha kérdésed van, akkor pedig csatlakozz a Zero Waste Mindennapok csoporthoz a Facebookon.

#műanyagmentes #hulladékmentes #zerowaste #tudatos #környezetbarát #a1 #fenntartható #felmelegedés

LEGUTÓBBI CIKKEK:
el Book Mockup.png

57 HÁZI KÉSZÍTÉSŰ
SZÉPSÉGÁPOLÓ
AZ ÁRTATLAN SZÉPSÉGÉRT

brigi02kv.png