KÉZFERTŐTLENÍTŐ GÉL RECEPT GYEREKEKNEK

Az alapos szappanos kézmosásnál nincs jobb, de van az úgy, hogy nem mindig van rá lehetőségünk.

A boltban kapható kézfertőtlenítő gélek - azon túl, hogy elég büdösek - tele vannak alkohollal, és egy csomó szörnyű összetevővel, amit nem szívesen használok én magam sem, a gyerekeim tenyerébe pedig végképp nem szeretem nyomni, mert ők még sokszor a szájukba veszik a kezüket.

Ha magunk készítjük el a saját kézfertőtlenítőnket, akkor lehetőségünk van egy „gyerek verziót” és egy felnőtteknek valót készíteni, amit pl a nyilvános mosdókban érdemes használni.

Olyan illóolajakat szoktam bele rakni, amelyek természetes módon antibakteriálisak, és biztonságosan használhatják gyerekek is.

Amit mindenképp kerüljünk gyerekek esetében: borsmenta, rozmaring, eukaliptusz.

KÉZFERTŐTLENÍTŐ GYEREKEKNEK

Ez a gyerekbarát kézfertőtlenítő nem szárítja a bőrt, hiszen nincs benne alkohol. Viszont mivel aloe vera géllel készül, tulajdonképpen még ápolja is a kis kezeket.

A recept annyira annyira egyszerű, hogy a gyerekek maguk is elkészíthetik. Még külön tál sem kell hozzá, csak az a kis üveg vagy flakon, amiből használni fogjuk. (Pumpás fejes vagy pipettás üveg, újrahasználható szilikon tubus)

Hozzávalók:

1/4 bögre aloe vera gél

4-4 csepp lucfenyő, majoranna, levendula, rosalina, citrom illóolaj

Elkészítés:

Csak keverd össze a hozzávalókat egy újrahasználható szilikon tubusban, vagy műanyag flakonban, pipettás üvegcsében, amiben tárolni szeretnéd, rázd össze, és már használhatod is.

#DIY #természetes #gyerek #környezetbarát

LEGUTÓBBI CIKKEK:
el Book Mockup.png

57 HÁZI KÉSZÍTÉSŰ
SZÉPSÉGÁPOLÓ
AZ ÁRTATLAN SZÉPSÉGÉRT

brigi02kv.png