ÍGY KÉSZÍTHETSZ MOSOGATÓGÉP TABLETTÁT HÁZILAG

A mosogatógép tabletták többsége ugyan papírdobozban kapható, de egyesével be vannak csomagolva, tele vannak káros, szintetikus összetevőkkel, és sokszor koszosak, és opálosak maradnak az edények. Ráadásul ahhoz túl drágák, hogy ne működjenek.

Ez a mosogatógép tabletta recept könnyen és gyorsan elkészíthető, a hozzávalók pedig mind természetesek, papírcsomagolásban vagy csomagolás nélkül kaphatóak, és olcsók:

3 evőkanál szódabikarbóna

2 evőkanál citromsav

2 evőkanál só – adalékmentes sót válasszunk (parajdi, himalája, Kosher)

1 evőkanál mosószóda

+ víz

+ jégkocka tartó

Elkészítés:

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, és lassan, óvatosan spriccelj hozzá egy kevés vizet, de épp csak annyit, hogy összeálljon. Picit pezsegni fog, de az nem probléma.

Majd ezt a masszát kanalazd bele egy formába, és hagyd kiszáradni. A legjobb a szilikon jégkocka tartó, mert abból könnyen ki lehet szedni, és mert a kis téglatest formák férnek be az adagolóba is.

+ 1 TIPP:

Volt, hogy elfogyott a tablettám, és nem álltam neki készíteni új adagot, hanem egyszerűen csak szórtam egy kis szódabikarbónát, citromsavat és mosószódát az adagolóba kiskanállal, körülbelül 3-2-1 arányban. Gyors megoldásként ez is tökéletesen működött.

A LEVENDULA ÉS ECET című könyvemben további vegyszermentes tisztítószer recepteket találhatsz, például ennek a mosogatógép tabletta receptnek a narancsos változatát.

levendula és ecet

klikkelj a képre!

#háztartás #zerowaste #környezet #tudatos #hulladékmentes #vegyszermentes #tisztítószer #DIY #a2

LEGUTÓBBI CIKKEK:
el Book Mockup.png

57 HÁZI KÉSZÍTÉSŰ
SZÉPSÉGÁPOLÓ
AZ ÁRTATLAN SZÉPSÉGÉRT

brigi02kv.png