ÍGY KÉSZÍTHETSZ MOSOGATÓGÉP TABLETTÁT HÁZILAG

January 14, 2020

A mosogatógép tabletták többsége ugyan papírdobozban kapható, de egyesével be vannak csomagolva, tele vannak káros, szintetikus összetevőkkel, és sokszor koszosak, és opálosak maradnak az edények. Ráadásul ahhoz túl drágák, hogy ne működjenek.

 

 

Ez a mosogatógép tabletta recept könnyen és gyorsan elkészíthető, a hozzávalók pedig mind természetesek, papírcsomagolásban vagy csomagolás nélkül kaphatóak, és olcsók:

 

3 evőkanál szódabikarbóna

 

2 evőkanál citromsav            

 

2 evőkanál só – adalékmentes sót válasszunk (parajdi, himalája, Kosher)

 

1 evőkanál mosószóda

 

+ víz

+ jégkocka tartó

 

Elkészítés:

 

Keverd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, és lassan, óvatosan spriccelj hozzá egy kevés vizet, de épp csak annyit, hogy összeálljon. Picit pezsegni fog, de az nem probléma.

 

Majd ezt a masszát kanalazd bele egy formába, és hagyd kiszáradni. A legjobb a szilikon jégkocka tartó, mert abból könnyen ki lehet szedni, és mert a kis téglatest formák férnek be az adagolóba is.

 

+ 1 TIPP:

 

Volt, hogy elfogyott a tablettám, és nem álltam neki készíteni új adagot, hanem egyszerűen csak szórtam egy kis szódabikarbónát, citromsavat és mosószódát az adagolóba kiskanállal, körülbelül 3-2-1 arányban. Gyors megoldásként ez is tökéletesen működött.

 

A most előrendelhető LEVENDULA ÉS ECET című könyvemben további vegyszermentes tisztítószer recepteket találhatsz, például ennek a mosogatógép tabletta receptnek a narancsos változatát.

                                                                            klikkelj a képre!

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

57 KÖRNYEZETBARÁT TISZTÍTÓSZER A VEGYSZERMENTES OTTHONÉRT

LEGUTÓBBI CIKKEK:

January 17, 2020

Please reload