LEGYEN EZ A TE ÉVED

Újévkor nagy lendülettel és lelkesedéssel teszünk újévi fogadalmakat, mintha csak egy varázspálcánk lenne, aminek a segítségével minden megváltozna egy suhintásra.

Sokan az ünnepek alatti habzsolást semmisítenék meg, és megfogadják, hogy januárban megszabadulnak 8 kilótól. Mások azt ígérik meg maguknak, hogy minden reggel felkelnek hamarabb, és meditálnak 15 percet.

Arra azért figyeljünk, hogy maradjunk a realitás talaján, és hagyjunk elég időt is magunknak a változásra.

A legtöbb dolog, amit újévi fogadalomként szeretnénk megváltoztatni nem is igazán azért merül fel bennünk, mert valóban mi vágyunk rá, hanem valakinek – a szüleink, a párunk, a társadalom - a kedvére szeretnénk tenni, megnyugtatni (ez a valaki akár te is lehetnél).

Januárban még kitart a lendület, és lelkesen figyelünk, hogy be is tartsuk, amit elterveztünk. Vagy olyan is van, hogy különböző kifogásokkal mindig toljuk a kezdést.

Inkább képzelj el egy ablakot, amin az összes fogadalmad kidobod, és helyette nézd meg, milyen más módokon érhetsz el változást. Persze ezekhez a megoldásokhoz is kell kitartás, és tett, és az is, hogy valóban akarj változtatni, magad miatt.

LEGYÉL HÁLÁS

Jó kezdése az évnek, ha összeírod azokat, amikért és akiknek hálás vagy az életedben. Gondold végig miért is érzel hálát, hiszen sokszor ez az apró szokás hiányzik ahhoz, hogy meglássuk, mi igazán fontos számunkra és mi az, ami boldoggá tesz minket.

Nagyon könnyen kezdünk el puffogni, ha valami nem úgy alakul, ahogy azt mi szeretnénk. Közben pedig elmegyünk a sok jó mellett, ami körülvesz minket.

Minden este vedd át, milyen jó dolgok történtek veled aznap, nyugodtabban fogsz aludni és kipihenten ébredsz majd.

FOGADD EL MAGAD

Nagyon kimerítő tud lenni, ha állandóan változtatásokba hajszoljuk magunkat. Ezért inkább ülj le, és képzelj el egy olyan életet, ahol elfogadásban vagy önmagaddal. Könnyebben fog menni, mint gondolnád, csak

  • Írd össze azokat a tulajdonságaidat, amikre büszke vagy.

  • Írj magadnak egy levelet, amiben elmeséled magadnak, miért érdemled meg, hogy szeressenek.

  • Kérj meg másokat is, hogy mondják el, mi az, amit csodálnak benned.

  • Mantrázd magadban „elég (jó) vagyok”.

ÉN-IDŐ PROGRAMOK

Az egyensúlyozás a munka, család, barátok és más elfoglaltságok között az összes időnket és energiánkat képes felemészteni. Márpedig ha nem tudunk időt fordítani olyan dolgokra, amik magunk miatt fontosak, könnyen kiéghetünk, és akkor aztán másokkal sem fogunk tudni foglalkozni.

Legalább 1-2 havonta iktass be egy napot, vagy hétvégét, ami csak rólad szól.

  • Menj el egy nyugodt, csöndes kis helyre. Egy vidéki ház, könyvtár, de a kedvenc kávézód is tökéletes. Vigyél magaddal egy jó könyvet és a naplód, és írd össze, miket szeretsz magadban.

  • Töltsd a napot egy fürdőben/spa-ban. Kezd a napot egy masszázzsal, aztán ússz egyet, szaunázz, majd végül csak pihenj, töltődj. Jó alkalom, hogy átgondold mi a célod, küldetésed az életben.

  • Látogass el egy jógaközpontba. Teljen a napod meditácóval és jógával, hogy harmóniába hozzd az elméd, a tested és a lelked.

  • Vegyél részt egy olyan workshopon, amire már régóta vágytál. Fess vagy rajzolj, készíts kerámia tárgyat. Éld meg kicsit a kreativitásod másképp.

Persze ne felejtsd el előre megtervezni, nehogy csak a teendők lista újabb áthúzatlan pontja legyen.

HATÁROZD MEG KIK VEGYENEK KÖRBE 2019-BEN

Ahelyett, hogy új dolgokat fogadnál meg, kötelezd el magad inkább emberek mellett. Készíts listát azokról, akik jó hatással vannak rád és a legjobbat hozzák ki belőled, megnevettetnek vagy feltöltenek pozitív energiával. Majd szűkítsd a legfontosabb 5-10 emberre. Beszéljétek meg milyen időközönként tudnátok találkozni.

Például: