Munkácsi Brigitta vagyok, három gyerek anyukája, a Nempazar blog alapítója. 

 

Tíz évig fotómodellként utaztam a világ körül, hónapokat töltve számos kontinens különböző nagyvárosaiban. Huszonöt éves koromban született meg a kislányom, akit hamarosan még két kisfiú követett. Mindeközben megszereztem a közgazdász diplomámat. Főiskolai tanulmányaim során kerültem közelebbi kapcsolatba a környezetvédelemmel, szakdolgozatom témájának a fenntartható fogyasztást választottam.

 

Minél többet tudtam meg a fenntarthatóságról, annál biztosabban éreztem, hogy tenni szeretnék valamit, hiszen én is felelős vagyok azért, hogy a globálisan termelt hulladék 30-40%-át a háztartási hulladék adja. Így szépen, lassan elkezdtem beépíteni a mindennapi rutinomba azokat a dolgokat, amelyek változást eredményeznek, és ma is, szinte minden nap tanulok valami újat. Fontosnak tartom, hogy minél többen ismerjék meg a zero waste életmódot, mert hiszem, hogy valódi változást csak az egyéni felelőségvállalás eredményezhet.

 

Ezért is indult ez a blog, hogy megosszam azokat az információkat, amik nekem is segítségemre voltak az elején, és azóta is, minden nap. Csatlakozz Te is! 

Nagy Ilona Gréta vagyok, nemrég csatlakoztam Brigihez a Nempazar online magazin felületén.

 

Gyerekkorom óta a természet, az állatok szerelmese vagyok, de emellett az emberiség technikai újításai is lenyűgöznek. Abban hiszek, hogy a két dolog, természet és technológiai haladás egymást harmonikusan kiegészíthetik, ha az utóbbi szabályozására mi, emberek odafigyelünk.


Mostanra már tudjuk, hogy a kényelmes életmódunknak mindig ára van, ideje, hogy alázatosabbá váljunk, jobban tiszteljük a levegőt, a vizet, a talajt a lábunk alatt, az élővilágot- egyszóval mindazt, ami életben tart bennünket.

A zero waste életmód, a pazarlás csökkentése, a túlfogyasztás elkerülése nekem egy folyamatos egyensúlykeresést jelent, a drasztikus szélsőségek helyett az arany középút megtalálására törekszem ebben is. 

Pszichológusként végeztem, jelenleg egy hallal és egy cicával osztom meg az életteremet.